torstai 11. huhtikuuta 2013

Applikointiharjoituksia

Ompelublogeissa näkee mitä ihanimpia applikointeja. Aikani niitä katseltuani päätin itsekin yrittää. Aloitin mahdollisimman helposta ja tein tytölle paidan, johon applikoin sydämen. Paidan kaava kavennettu Ottobren Hilda&Tilda (6/2007) mallista. Raitakangas ja Velour on ostettu Kangastukusta.


Seuraava kokeilu tuli tähän bodyyn. Ostin Oliivi-joustofroteen Kestovaippakaupasta ja mietin, että mitä ihmettä siitä tekisin. Nuo "oliivit" näyttivät minusta auton renkailta ja siitä tuli idea tähän applikointiin.
Bodyn kaava on siitä vanhasta SK:n äitiyspakkausmallistosta. Myöhemmin tosin muutin tuon kirjekuorikauluksen tavalliseksi, kun tuo ei jotenkin istunut kunnolla.


Seuraavaksi applikaatiota vaati tämä kangas. Ostin kankaan Kangashamstereista ja tein siitä itselleni tunikan. Lopusta tuli pojalle paita, mutta kangas oli minusta liian synkkä lapselle sellaisenaan. Ensin päätin resorikanttausten värin ja sen perusteella sitten mietin sopivan kuvan. Piirsin dinon ihan itse, joka on minulle kyllä kohtuullinen suoritus, en nimittäin ole piirtänyt juuri mitään ainakaan 15 vuoteen. Paidan kaava on oma.


Applikointi on mukavaa, mutta vie paljon aikaa. Sen vuoksi ei luultavasti tule kovin usein tehtyä ainakaan suuritöisiä applikointeja. Mutta tämä sarka on nyt avattu ja tietää ainakin, että miten se onnistuu, jos aikaa on joskus enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti