lauantai 24. toukokuuta 2014

Äitiyspakkaus, osa 1

Tälle kolmannelle vauvalle en ota äitiyspakkausta, koska meillä on edellisestä kaikki oleelliset tarvikkeet jäljellä ja eipä tällainen ompeluun höyrähtänyt äiti paljon valmisvaatteita osaa kaivata.

Päätin kuitenkin koota vauvalle oman "äitiyspakkauksen" näistä ommelluista vaatteista. Tällä kertaa esittelyssä kasa bodyja.


Tämä Majorna -kangas oli minulle "pakko saada" -kangas, mutta ehti se olla kaapissa jonkin aikaa ennen käyttöön pääsyä. Happy Squirrel -kaavalla valekietaisubody, koko 62/68 (kaava on kokoa 62, mutta minulla on tapana pidentää haarakappaleita, jolloin koko on yleensä reilumpi).

Samalla kaavalla oranssista raitatrikoosta toinen. Olen nyt ommellut 2-vuotiaalle oransseja vaatteita ja tykkään tästä väristä lapsilla, vaikkei se kuulu omaan värivalikoimaan lainkaan.




Jeeppi-bodyja tuli kaksin kappalein. Mustakanttinen on tehty edellisten kanssa samalla kaavalla, mutta alle jäävä etuosa ulottuu vain puoliväliin asti. Toimii näinkin, varsinkin paksumpien kankaiden kanssa parempikin näin.




Jeeppiä riitti vielä tähän etu- ja takakappaleeseen. Tämän tein Kisuliini-kaavalla, johon lisäsin nepparilistan ja kääntöhihat. Koko on pienempi, 56/62, tässä koossa kääntöhihat ovat tarpeen, kun vauva kynsii itseään.


Tämä tiikeribody on aika söpö. Kisuliini-kaava samoilla muutoksilla, kuin Jeeppibodyssa. Tämä tiikeribody näyttäisi sopivan kivasti yhteen aiemmin ommeltujen pallohaalarien kanssa :).



Ja lopuksi vielä pikkuinen kietaisubody ja kääntöhihan esittely. Muokkasin Kisuliini -kaavasta tähän kietaisuosan. Pitkään pähkäilin kiinnityssysteemiä, mutta päädyin laittamaan nepparit noin, kuin ne kuvassa näkyvät. Tukikankaaksi laitoin samaa interlockia, jolla kanttasin bodyn.



Kuviollisessa trikoossa kääntöhihaa ei voi tehdä suoraan hihakappaleesta, koska muuten kankaan nurja puoli tulisi näkyviin jommassa kummassa asennossa. Siksi kehittelin tähän itse systeemin (kun ei valmistakaan ollut tarjolla).


Leikkasin trikoosta kaksinkertaisen (taite kuvan mukaisesti) taitetun hihan loppuosan kanssa yhdenmuotoisen palan. Ompelin palan ompelukoneella kiinni hihan taitekohtaan. Ommel siis loppuu viistosti jonkin verran kääntöosan yläpuolelle. Kanttasin hihansuun ja ompelin lopuksi hihan alasauman.


Tulipa kohdistettua raidatkin aika tarkkaan :).

Äitiyspakkaus-sarja jatkunee jossain vaiheessa, nyt kuitenkin täydennän ensin esikoisen ja toisen lapsen sekä omaa kesävaatevarastoa.

6 kommenttia:

  1. Niin söpösiä bodyja! Vauvanvaatteet on aina suloisia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinhän ne on, edellisen muksun kanssa harmitti, kun pääsin niin myöhään ompelun alkuun, että jäi pikkuvaatteet kokonaan välistä. Nyt saa sitten onneksi niitäkin tehdä <3.

      Poista
  2. Onpa tosi kätevä ja helppo tuo sinun kääntöhiha! :) ja voi ei, olisit jättänyt nuo jeepit julkaisematta, nimittäin mulla tuli vahva tunne sukupuolesta.. :D jos se vielä yllätys oli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saat huomata, että näistä ei välttämättä voi mitään päätellä ;). Kokoan nimittäin sellaisen unisex-pakkauksen, josta tarpeettomat annan lahjaksi jollein muulle. Kangasvalinnat ovat osin harkittuja, osin ihan vain pienten kangaspalojen loppuunkäyttämistä...

      Poista
    2. Jee, jatkan siis jännittelyjä! ;) Ovatpa muuten aivan uskomattomia vauva-lahjoja nuo sinun bodyt <3

      Poista
    3. No kiitos vain. Itseä aina vähän jännittää, kun muille antaa, että jos ne eivät toimikaan tai saumat ratkeavat jostain tai muuta kamalaa ;).

      Poista