maanantai 2. helmikuuta 2015

Kangaslaihdutuksen tuloksia

Tammikuussa osallistuin paikallisen ompeluryhmän kangaslaihikseen ja tuli sitten aika paljon ommeltua. 14,5 metriä kangasta muuttui vaatteiksi ja pussillinen odottaa viemistä koululle. Tilkutkin sain samalla käytyä läpi. Jokunen metri tuli kyllä ostettuakin, kun kriittiset mustat trikoot ja merinovillat olivat päässeet loppumaan. Miinukselle jäin silti 13,5 metrin verran, joten ihan hyvä laihis. Tässä arkistoon muutamia tuotoksia:


Keskimmäinen sai hämähäkkipaidan, jonka "robottihämähäkit" ja "kyynärpäät" tekivät 3-vuotiaaseen vaikutuksen siinä määrin, että paita on ollut ihan suosittu. Kaavana Fall Basic.

Isosisko sai myös samasta kankaasta pitkän collegepaidan/tunikan, jonka piristeenä on pystykaulus ja pitsivetoketju. Kaavana se vanha Hilda/Tilda -kaava, jota muokkailen aina suuntaan ja toiseen. Tästä tuli aika reilun kokoinen helmasta, mutta eipä näyttänyt tyttöä haittaavan, kun ei halunnut mitään lyhennyksiä tai kavennuksia tehtävän.

Itselleni ompelin taas yhden imetysmekon, tästä tuli uusi suosikkivaate. Kangas on erittäin laadukkaan oloista, ei ole paljon pesuista itseensä ottanut. Kaavapohjana käytin Onion 2035 -kaavaa, imetysluukkuratkaisu oma design.

Ja mieskin sai collegetakin R-collectionin vahvasta peruscollegesta ja resorineuloksesta. Paitakaavan olen piirrellyt miehen mittoja vastaavaksi ja sitä nytkin sovelsin. Mitoitus toimii jo niin hyvin, että mies totesi ostovaatteiden sovituksen jälkeen, että tämä paita on kaikista parhaimman mallinen. Sen suurempaa kiitosta ei harrasteompelija tarvitsekaan <3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti