lauantai 23. toukokuuta 2015

Ulkovaatteita

 Ottobre-lehden Everyday wear -takkikaava on ollut ilmeisen suosittu. Eikä ihme, malli on kohtuullisen näppärä toteuttaa ja juuri sellainen sopivan rento ja eleetön, että sitä voi käyttää sekä ulkoillessa että kaupungilla (tässä takkia ulkoilutetaan Berliinissä).
Tein oman versioni mustasta softshellistä ja vuoritin ohjeesta poiketen hupun mustalla puuvillaneuloksella. Kaavaan en tehnyt muutoksia ja takki istuu muodoltaan erittäin hyvin sellaisenaan. Hihoja pidensin hieman ja huppu oli aika suuri, joten sitä muokkaan seuraavaan versioon.


Parit ulkohousutkin olen ommellut Rasavilin loppuunmyynnistä ostetuista vedenpitävistä ulkoilukankaista. Omien housujen kaavapohjana käytin Joka tyypin kaavakirjan suorien housujen kaavaa, joihin yhdistin leveän vyötärökaitaleen. Haarasaumat ja lahkeiden sisäsaumat teippasin. Nämä tein jo talvella ja ovat olleet tosi kovassa käytössä.


Pojalle ompelin cordurasta vähän rajumpaa menoa kestävät ulkoiluhousut. Kaavana Ottobren 4/2014 ulkoiluhousukaava muokattuna. Vuorina coolmax ja heijastimet silitettävästä nauhasta leikattu.


Tämän vauhtihirmun housujen on parasta ollakin corduraa :D.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti