torstai 18. heinäkuuta 2013

Pieni sinivihreä takki

Pojalla taitaa olla aika paljon sinisen ja vihreän yhdistelmää vaatteissa. En tiedä, mistä tämä pakkomielle on tullut, siitä yhdestä pienestä bodysta se kai lähti ja ehkä kesän ajattelusta, nurmikon ja sinitaivaan mielikuvasta. Kenties syksy tuo vaihtelua tähän asiaan, mene ja tiedä.

Valmistui takki. Kyllä se kauan odottikin leikattuna, niin kauan, että ehdin ostaa jo kaupastakin uuden takin. Mutta jospa tällekin olisi käyttöä.


Kaavana Ottobren Against the Wind. Kankaat Eurokankaasta. Taskut jäivät pois ompelukoneen teknisten ongelmien vuoksi (kone syrttäsi langat taskujen tikkauksen puolivälissä niin pahasti, että jouduin vaihtamaan lankoja, eikä niitä eri sävyllä tikattuja taskuja tietenkään voinut laittaa). Onneksi tämänikäinen ei vielä taskuja kaipaa. Lakin ompelin jo aiemmin, tein siihen kaavan itse (kun en jaksanut ryhtyä valmista kaavaa hankkimaan).


Tämä on aika kiva takkimalli. Kuten minun tekeleissäni yleensäkin, tässä on leikattu kappaleet suunnilleen kaavojen mukaan ja sitten sovellettu oman mielen mukaan :).

Malli ei ollut kovin innostunut tehtävästään. Sydämen alla piilee aika sydämistynyt ilme :D.

2 kommenttia:

  1. Mulla on kanssa tuolla tehtävien listalla tyttösille takit. Pikkuhiljaa olen alkanut ystävystyä puuvillojen kanssa. Jos ei vielä tänä syksynä tule tehtyä niin ehkä jo kevääksi ;)

    Hieno takki, varmaan tulee käytettyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, saa nähdä, miten sen käytön kanssa on, mutta oli mukava kokemus tehdä tuo :). Tyttöjen takit onkin ihania tehdä, kun variointimahdollisuudet on jotenkin paljon suuremmat. Olen haaveillut, että saisin itsellekin takin tehtyä, mutta se vaatisi jo vähän enemmän tätä ompeluaikaa. Ehkä joskus :).

      Poista