sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Pikkuisia ihania

Nyt minä olen tohtinut jo aloittaa vauvanvaatteiden ompelun. Ensi töikseni ompelin haalarin, joka luultavasti on aika sopiva syksyllä autoiluun ja ehkä menee sitten talvella lämpöpussin sisällä haalarina. Oikeasti olin suunnitellut tähän sinistä kissaneulosta, mutta en osannut päättää, miten kuviot kohdistaisin, niin teinkin sitten tästä. Voihan sen kissahaalarinkin vielä ommella.
Alkuperäinen kaava on Ottobren (4/12) haalarin kaava, joka on kyllä muokattu jo aika tuntemattomaksi.

Takakappale on yhtenäinen ja alhaalla haarakiila. Nepparit lahjeresoreihin asti, joten pukemisen pitäisi olla helppoa. Vuorina merinovilla-interlock.




Hihoissa ja lahkeissa umpinaisiksi käännettävät merinovillamansetit. Näihin löytyy ohje täältä.
Tämä haalari on ehkä pikkuisen iso ihan alkuun (menee varmaan 62/68 koossa), joten voi olla, että pitää tehdä toinenkin...


Tämä setti on itse asiassa aloitettu jo kauan sitten, mutta sain vihdoin viimeistelyt tehtyä. Body on tehty muokatulla Kisuliini-kaavalla ja puolipotkarit sillä SK:n äitiyspakkaus-kaavaston kaavalla, jota olen ennenkin näissä käyttänyt.


Ja 2-vuotias sai myös Hurmuri-paidan. Tämäkin taitaa olla Kisuliinin kaavalla, tein nimittäin alunperin bodyn, mutta pätkäisin sen lopulta paidaksi, kun totesin, että ei meillä bodyja enää käytetä.

2 kommenttia:

  1. Oi miten ihania pieniä vaatteita! Tuo jalkapohjasta kurkkaava kissa on hauska. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pieniä vaatteita on niin ihana ommella ja varsinkin kun voi tehdä omaan käyttöön, ettei vain lahjaksi :).

      Poista