perjantai 26. joulukuuta 2014

Muutakin kuin vaatteita

Minä olen ompeluharrastuksessani keskittynyt lähes pelkästään vaatteisiin. Verhojen ompelu on aina ollut minulle vastenmielistä, koska se on tylsää. Silti suurin osa meidän talomme verhoista on minun ompelemiani, kun eihän niitä valmiina saa.

Syksyllä järjestettiin paikallisessa ompeluryhmässä ompelukilpailu teemalla "Säilytin". Koska vauva vaati paljon hoitamista, en edes suunnitellut ryhtyväni suuriluontoisiin projekteihin, mutta halusin joka tapauksessa osallistua, koska kilpailun idea oli niin kiva. Ompelin varapeiton säilyttimen, jonka idean olen nähnyt jostakin lehdestä. Kyseistä lehteä en löytänyt, joten toteutus on oma. Tyynyssä on lähes koko pituudelta vetoketju ja täytteenä siis rullattu peitto.


Päätysaumat on huoliteltu terenauhalla ja toisessa päädyssä on kantokahva.


Säilytintä kutsutaan meillä makkaratyynyksi Viirun ja Pesosen telttaretkeilykirjan innoittamana. Siinä Viiru temppuilee "vihreän makkaran" eli telttapakkauksen kanssa. Keskimmäinen heti kokeili makkaratyynyn päällä juoksemista, mutta se oli hiukan liian pehmeä siihen. Sen sijaan tyynyllä on hypitty ja lojuttu ja sitä on käytetty keppariradan esteenä. Mieskin kysyy sohvalle kellahtaessaan, että missä makkaratyyny on.

Samassa yhteydessä surautin myös erittäin tarpeellisen käsinojataskun nojatuoliin, joka on suosikki-imetyspaikkani ja muutenkin suosikkipaikkani olohuoneessa. Taskua tarvitsin liivinsuojien säilyttämiseen ja olen pitänyt siellä myös vauvan kynsisaksia, suklaata ;) ja lehtiä.


Ja sainpa tehtyä jossain vaiheessa ensimmäisen tilkkupeittonikin. Näitä näkee aina välillä ompeluryhmissä, kun ahkerat ompelijat ovat hyödyntäneet tilkkunsa ihaniin peittoihin. Tämä laiskempi ompelija ei tahdo jaksaa ryhtyä moiseen, mutta tämän pienen peiton sentään sain aikaiseksi. Peitto on oikeasti pieni, vaikka näyttää pikkuisen pojan päällä jopa suurelta. Toisella puolella on musta fleece ja peitto on ommeltu pussiin, joten reunat on vain tikattu. Omistan nykyään kangasleikkurin ja alustan, joten sitten kun joskus on enemmän aikaa, voisin kyllä tehdä näitä lisääkin.


Mukava, kun on päässyt vähän näiden sisustustekstiilienkin kanssa alkuun. Ompelin myös sitterille kuljetuskassin (kiireesti ennen jotain mummilareissua) ja siitä tuli kyllä ajatus, että voisi ommella muitakin kasseja. Joten suunnitteilla olevia projekteja on aina vain enemmän ja enemmän...

2 kommenttia:

  1. Tuo makkaratyyny on kyllä loistoidea :)
    Saatan joutua lainaamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :). Löysinköhän itse Kodin kuvalehdestä tämän idean.

      Poista