lauantai 20. joulukuuta 2014

Vauvalle vaatteita

Pikkumies kasvaa kohisten ja pieneksi käyneitä vaatetta alkaa olla jo suuri laatikollinen. Se tietää ompeluhommia äidille, koska isoveljen vaatteet tästä koosta eteenpäin on laitettu tehokkaasti kiertoon. Ja mieluummin ompelenkin itse, vanhat vaatteet ovat tähänkin asti olleet enemmänkin varavaatteina.

Ryhdyin testaamaan Ottobren Sausage Dog -bodykaavan muuttamista siten, että neppariosa on molemmilla puolilla. Laiskuuttani en jaksanut piirtää kaavaa isommassa koossa, vaan yhdistin 56-kokoisen kaavan suurentamalla sen sopivaksi 68-koon Kisuliinin alaosaan. Hyvät tuli, mutta taidan kuitenkin piirtää tälle bodymallille ihan uuden kaavan seuraaviin vastaaviin. Bodyjen haarakappaleita jatkan aina 2-3 senttimetrillä, muuten ne ovat turhan nafteja vähänkään pulleammalle vauvalle.


Leikkasin vihreän joustofroteebodyn aluksi ihan vain tylsäksi arkivaatteeksi, mutta olihan se ihan liian tylsä. Mietin jonkin aikaa, että mikä kuvio sopisi tuohon vihreään taustaan ja mieleen tuli panda, koska mustavalkoinen on sitten helppo yhdistää muihin vaatteisiin. Vähän vilkaisin googlesta pandan kuvia, että sain piirrettyä applikointikuvan. Aika söpö pandasta tuli, isosisko ja isoveli ihastuivat siihen niin, että tilauksessa olisi pandapipo ja pandapaita.


Tein myös joustocollegesta mustat perushousut, koska sellaiset puuttuivat kokonaan vauvan vaatevarastosta.


Ompelin myös toisen samanmallisen bodyn kauan kaapissa säilyneestä printtitrikoosta. Kulutin samantien koko trikoon tekemällä siitä myös Villikon kaavalla puvun. Lisäsin lahkeisiin resorit ja raglansaumaan neppilistan. Ihan näppärä puku tämmöinenkin.



Ja kun kerran yritin kaapista hävittää kankaanjämiä, niin tein toisenkin Villikon, tämän ilman neppilistaa. 


Koko 68 on aika passeli meidän 3kk ikäiselle, mutta tämä pikkumies ei ihan keskikäyrillä menekään. Villikkoon kyllä saa melkein lisätä resorit tai jatkaa lahjetta, koska lahje on hieman lyhyt suhteessa hihoihin. Nämä vaatteet saattavat moniin teollisiin vaatteisiin verrattuna vastata jo kokoa 74, koska näissä on vielä kasvunvaraa. Isoveljen vanhat 68-kokoiset vaatteet nimittäin ovat juuri sopivia ja osa jo hiukan nafteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti