perjantai 25. joulukuuta 2015

Tätä ilman en pärjää: musta neuletakki

Minulle tuli syksyllä iso ongelma, kun ainoaan mustaan neuletakkiin tuli reikä niin hankalaan kohtaan, ettei sitä voinut korjata. Eihän nyt ilman mustaa neuletakkia pärjää mitenkään, varsinkaan kun sattuu olemaan aika vilukissa ja neuletakki kuuluu vakiovarustukseen muulloin kuin helteellä.

Kankaat olivat valmiina kaapissa, joten otin sitten härkää sarvista ja leikkelin ne. Ideoita ei puuttunut, joten neuletakkeja syntyi useampi.


Nappitakki on R-collectionin puuvillaneuletta, erittäin miellyttävän tuntoinen materiaali. Kaavana oma hupparikaava. Ehkä hieman lapsekas nappirivistö sopii hyvin opettajaihmiselle, pinkkien housujen ja huivin kanssa olen tätä töissä pitänyt :).


Merinovillainterlockista tein vähän asiallisemman version, joka sopii lämmikkeeksi myös hameita ja mekkoja käytettäessä. Tämmöistä yleiskäyttöistä villatakkia sitä melkein eniten tarvii. Kaava tässäkin oma. Kuva on tarkoituksella ylivaloittunut, koska muuten röyhelöt eivät erottuisi mustasta taustasta.Tämä ei ole ihan musta, mutta vähän saman kategorian vaate. Ruusumerinovillaneulos päätyi hyvin yksinkertaiseksi, kauluksettomaksi neuletakiksi. Kaava sama peruskaava, leikkelen vain helmat ja etuosat sen hetkisen vision mukaan. Tämän villatakin kanssa olen vähän epäröinyt, että onko tämä liian "mummomallia". Huiveilla ja erilaisilla housuilla olen sitä mielikuvaa rikkonut ja neuletakin malli on kyllä jotenkin ihana sinänsä.

4 kommenttia:

 1. Ihanan erilaisia neuletakkeja kaikki kolme (: Oma suosikkini ehkä tuo ensimmäinen jossa värikkäät napit ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se minunkin suosikkini oli ja on :). Sen kohdalla visio oli jotenkin poikkeuksellisen voimakas, eikä sitä voinut jättää toteuttamatta.

   Poista
 2. Voi miten kaunis tuo keskimmäinen röyhelöineen. Muutkin kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! (Kommentti oli jäänyt odottamaan hyväksyntää ja minulla oli taas pitkä väli, etten ehtinyt bloggerissa edes käydä.)

   Poista