sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Vartalotyyppi ja pukeutuminen / Renew Mama

Kototeko-Blogin Sanna aloitti Renew Mama -haastesarjan, jonka ensimmäinen haaste kuului seuraavasti: perehdy vartalotyyppiisi ja suunnittele vaate, joka pukee sinua.


Yritin kovasti perehtyä annettuihin linkkeihin, mutta tulin samaan tulokseen kuin joskus ennenkin: en oikein sovi mihinkään vartalotyyppiluokkaan. Lähimmäksi ehkä osuu kaareva H, mutta en ole siitäkään varma. Leveintä kohtaa kropassani edustavat selkeästi hartiat ja kapeinta vyötärö. Lantiotakin löytyy, joskin sen suhde vyötäröön on hiukan pienentynyt iän ja lastensaannin myötä. Jos minulla olisi pyöreyttä, olisin varmaan X-tyyppi. Mutta sitäpä ei ole.

En siis pysty suoraan hyödyntämään vartalotyypin mukaisia pukeutumisohjeita, mutta yleisperiaatteenahan niissä on, että tasapainotetaan kokonaisuutta. Itse näen oman kroppani kohdalla tämän niin, että hartioita en voi korostaa kovin paljon, kuten en myöskään vyötäröä, koska se taas korostaisi lantiota. Ratkaisuksi jää hillitty hartialinja, pehmennetty vyötärö ja niukahko alaosa. Toki nyt voi vähän rönsyilläkin, mutta tämä näyttää olevan toimiva perusasetelma.


Tunika on ommeltu Ottobren Suolampi-kaavalla. Kaava kaareutuu voimakkaasti kainaloiden alta helmaan ja kaaren ulkosyrjä rypytetään framilonilla. Oikeasti tämä on paitakaava, mutta minä testasin jo aiemmin tätä pitempänä mallina, kun ompelin erään ompeluryhmän omasta kankaasta itselleni tunikan.


Olen aiemmin vältellyt kovin tiukkoja pitkiä paitoja ja mekkoja, koska ne korostavat vyötärön ja lantion eroa. Vaikka aika onkin tasoittanut sitä, niin silti näyttää paremmalta, kun toisen sivun rypytys pehmentää vaikutelmaa.

Ylipäätään olen tullut siihen tulokseen, että aika suurella osalla naisihmisistä on vääristynyt kehonkuva. Omia piirteitä liioitellaan ja useimmat kuvittelevat itsensä paljon leveämmäksi kuin ovat. Itse tähän syyllistyn etunenässä: en ole meinannut edes tunnistaa itseäni näistä kuvista, kun olen aina ajatellut, että olen kovin suuriluinen ja leveä yksilö.

Tähän loppuun haluankin liittää Renew Mama -haasteeseen liittyvät alkusanat, 
jotka yritän itsekin muistaa: 

"Puhu itsestäsi kauniisti!"


6 kommenttia:

 1. Sinäkö suuriluinen ja leveä? Sanoisin, että erittäin kaunisvartaloinen naisihminen. :)
  Mekko on todella kaunis, rypytykset ovat juuri piste i:n päällä. ♡ Ja juuri noin, ihonmyötäisesti istuvana. :)

  VastaaPoista
 2. Voi että, siulla on just sellainen vartalo mistä itse vain unelmoin! Todella kauniit mekot nuo molemmat ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis <3. Tässä kohtaa pohjoinen, rehellinen luonteenlaatu pakottaa toteamaan, että minun luisesta keskivartalostani tuskin kukaan unelmoisi :D. Mutta sopivilla vaatteilla pehmennettävissä kyllä.

   Poista
 3. Liityn muiden äimistelijöiden joukkoon... siis mitä ihmettä! Sähän näytät tosi sirolta ja kauniilta. Kaunis ja selkeä vyötärökaari. Itsensä soimaamiset sikseen heti! Niihin ei ole mitään syytä. Ja nuo mekot sopii sinulle ihanasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Jatkaakseni rehellisellä linjalla, viimeisen neljän kuukauden kuntosalitreenaus on auttanut paljon. Mutta tuo sirous on käsite, jota en ole koskaan liittänyt itseeni. Mistä lie lapsuudesta tämäkin neuroosi, naapurin tytöt olivat laihempia :D. Totisesti alkaa olla aika heittää hyvästit näille kehonkuvatraumoille. Kiitos, Sanna, sinulle tästä(kin) projektista!

   Poista