sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Villiä vilskettä


Keräilinpä kuva-arkistoista kokoelman muksujen vaatteita, jotka on ommeltu talven aikana. Sovituskuvat on otettu enimmäkseen vauhdissa, jota tässä talossa riittää. Vanhin lapsista on ollut aina rauhallinen paikallaan leikkijä. Toinen on enimmän aikaa liikkeessä, joskin nykyään rauhoittuu välillä lukemaan Aku Ankkoja (siskojen kanssa olemmekin sitä mieltä, että Aku Ankalle voisi myöntää Nobelin rauhanpalkinnon ;)). Ja nuorin se vasta varsinainen tehopakkaus onkin. Hänkin saattaa kyllä asettua paikalleen ja olla hiljaa, mutta yleensä silloin on jotain luvatonta puuhaa menossa.


College-asu Verson puodin Matkalla-joustocollegesta ja mustasta joustocollegesta. Paidassa on hieman päällekkäin ristiin edestä menevä kaulus. Kaavana sovellettu Beagle boy. Kirjain applikoitu.


Housujen kaavana Star man.


Pikkuveljelle tein jo aiemmin samasta kankaasta Villikko-kaavan muunnoksella haalarin, joka on ollut kovassa käytössä.


Villikko-kaava on hyvin istuva, lahkeisiin tosin saa lisätä pituutta ja hihoista sitä voi vähentääkin. Ainakin meidän lapsen mittasuhteilla.


Testasin myös Minikrean jumpsuit-kaavaa. Aloituskuvassakin vilahtanut haalari näkyy vähän viitteellisenä, näissä kuvissa pikkuveli on siskon kaverina laskemassa piiloleikissä. 


Jätin tästäkin hupun pois, koska talvella ne ovat hankalia ulkovaatteiden alla. Ihan toimivalta kaavalta vaikuttaa, joskin jonkin verran leveä.


Piiloleikissä näkyvän villamekon ompelin tytölle ennen joulua, kun joulujuhlaa edeltävänä iltana hän ilmoitti, ettei ole mitään päällepantavaa. Kaavana muistaakseni Sirja-paitakaava.


Pupunen -kaavasta sovellettu heppapaita.


Little Lambilla tehty paita eläinkankaasta, jonka ostin viime keväänä Berliinistä viihtyisimmästä kangaskaupasta, jonka olen nähnyt. Tätä kangasta on käytetty säästeliäästi, kangas on hyvälaatuista ja kuosi miellyttää kovin minun silmääni.


Karhu-digiprintti on Eurokankaasta ja raitatrikoo Hilcon. Molemmat majailivat kaapissani pitkään, kunnes huomasin, että ne sopivat erinomaisesti yhteen. Kaavat Little Lamb ja Kisuliini.


Olen ommellut muutamia rooliasuja kaavalla, jonka kehittelin syksyllä. Kaava on tosi toimiva: helppo ommella ja sama koko käy hyvin ainakin 3-8 -vuotiaille.


Tässä kuvassa itse ommeltua on vain isoveljen laatikosta noudettu pipo. Meidän sisustukseemme ovat kuuluneet jo viimeisen puoli vuotta kumollaan olevat tuolit ja vieläkään ei niitä voi pystyyn jättää. Kaurahiutaleita on imuroitu lattialta aika usein, viimeksi tänään. Tämä tehopakkaus pitää huolta siitä, että täällä blogataan vain sunnuntaisin päiväuniaikaan :D. 

Päiväunet päättyivät, joten kiitos ja ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti