torstai 15. elokuuta 2013

Back to school

Otsikko on melkoisen kulunut, mutta se liittyy vahvasti omiin muistoihin kouluajoista. Siihen, kun alkoi tulla mainoksia, joiden iloiset lapset reppuineen toivat tietynlaisen odottavan jännityksen tunteen. Ainakin viidenteen luokkaan asti odotin loppukesästä koulun alkua innoissani. Sen jälkeenkin se oli "ihan jees", mutta ei ehkä enää niin mahtavaa muutamaan vuoteen :).

Oma tyttö aloitti tokaluokan ja poika päivähoidon. Tyttö innoissaan, poika ei niinkään, mutta alkaa jo tottua vähitellen.

Tämän heppakankaan tyttö tahtoi joskus Metsolasta ja sitä haudottiin jonkin aikaa, ennen kuin sain sen vihdoin vaatteeksi. Kaavana muokattu OB:n Pansy Flower.

Tunika oli kovin mieluinen, se päällä tyttö lähti kouluun ensimmäisenä päivänä. Omaan silmään kangas on hirmuisen kirjava, mutta vaatteena päällä ihan ok. Tunikan malli on tosi kiva, minkä näkee kunnolla vasta päällä. Tällä kertaa sain onneksi sovituskuviakin.




















Uusimmassa Ottobressa oli useampi versio hupparista, jonka huppukappaleet ommellaan etuosasta ristiin. Tein Pentagram-versiosta tällaisen huppumekon. Palloneulos on Pehemiältä.


Muokkasin hupun etuosaa kaventamalla sitä alareunaa kohden muutaman sentin, jotta kappaleet eivät tulleet ihan niin paljon päällekkäin. Minusta tämä on hyvä näin, voimakkaampi ristikkäisyys olisi jo hankala käytössä.


Tämä oli ensikosketukseni neulosten ompeluun ja miellyin kyllä kangastyyppiin kovasti. Ja kun alkuun pääsin, niin sitten toisen neuloksen kimppuun. Tämän ihanan omenakukkaneuloksen ostin laneilla/vaihtareilla, rakastuin kankaaseen ensisilmäyksellä. Ja tämän hupparin ompeleminen oli sitten ihanaa! Ihan pikkuisen piti ratkojaa käyttää, mutta pääasiassa homma sujui hyvin ja koko ajan oli sellainen fiilis, että tästä tulee mahtava :).

Ja tulihan siitä! Ei minulla ikinä ole näin ihanaa hupparia ollut. Väri, kuosi, malli, kaikki kuin minulle tehty. Tätä voisin pitää päällä vaikka joka päivä :). Paitsi jos tarvii virallisemmin pukeutua, ei tämä siihen oikein käy :D.


Ja taskutkin löytyy! Näitä on kovasti vaatteisiin kaivattu kesän aikana pikkumiehen kanssa ulkoillessa. Avain ja puhelin kun pitää jonnekin saada eikä jaksa mitään laukkua kantaa mukana.

Ja paljastettakoon, että tämä Back to school koskee edelleen myös minua. Palasin siis hoitovapaalta open työhöni ja olen aika innoissani. Onneksi tässä työssä ei tarvitse ainakaan jatkuvasti pukeutua virallisesti, vaan voi pistää aamulla päälle vaikka omenakukkahupparin :).

8 kommenttia:

  1. Tosi kivalta näyttää nämä kaikki!:) Mulla on eka syksy sitten eskarin, etten lähde kouluun, tuntuu kuin joku tunne puuttuisi syksystä ü
    Olet selvästi hieman laajentanut muoto- ja värivalikoimia, näyttää niin hyvälle ü myöskin nuo omenat tuolla pihan puussa (!) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kehitystä toivottavasti tapahtuu pikku hiljaa. Alku oli sitä, että jostain kangasta halvalla ja siitä jollakin kaavalla äkkiä jotkut resorihousut :).
      Koulu kyllä rytmittää vuotta, ilman sitä joutuu itse hahmottamaan, että mikä milloinkin on menossa :).

      Poista
  2. Ihana huppari! Millä kaavalla teit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oleellinen näköjään unohtui eli Joka tyypin kaavakirjan raglan-paita ja saman kirjan hupparin huppu. Muokkasin paidan kaula-aukon sitten hupparin mukaiseksi, että sopivat yhteen.

      Poista
  3. Ihana huppari. Mulle hupparin tekeminen on nykyään aina tuskallista. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Huppari kuuluu mulla sille listalle, että pitää olla aikaa ja levollinen mieli, että tohtii alkaa tekemään :). Pikasurautuksena ei kannata yrittää :).

      Poista
  4. Ihanat vaatteet olet ommellut koulutielle. Minuakin houkuttaisi hupparin ompelu itselle, mutta en ole tohtinut. Katsotaan josko jossain kohtaa rohkaistuisin. Mutta sinun huppari on niin hieno, että entistä enemmän tekee mieli ottaa härkää sarvista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä hupparia! Minulla voisi olla aika paljon vinkkejä siitä, missä kohdissa menee helpoiten pieleen :D.

      Poista