perjantai 30. elokuuta 2013

Karkkiterapiaa

Olin melkein puoli vuotta syömättä karkkia ja suklaata. Sen piti olla pysyvä olotila, mutta sitten tuli se päivä, että karkkilakoilla ja muilla pienillä asioilla ei ollut mitään merkitystä. Päädyin myöntämään itselleni karkkiterapiaa kahdessa muodossa: syöden ja ommellen. Huipputehokasta, kannattaa kokeilla.

Syömispuolen tuloksia en aio esitellä, mutta ompeluterapian tuloksena syntyivät esimerkiksi nämä aika karkinväriset pikkuvaatteet:




Valkopohjainen body on kokoa 62 ja tehty OB:n Happy Squirrel -kaavalla. Muokkasin kaavaa sen verran, että toinen etukappale jatkuu vain pitsiin asti. (Tai oikeasti muokkasin sitä monta kertaa: siitä piti tulla ensin mekkobody, mutta homma ei mennyt ihan putkeen ;).) Tämä on aika kiva näin, edellinen tällä kaavalla tehty body tuntui minusta vähän paksulta, kun koko etuosa oli kaksinkertainen.




Soulbird-body on kokoa 68 (tässä huomaa, että Happy Squirrel on reilumpaa mitoitusta, kokoero näillä on aika pieni). Kaavana OB:n Kisuliini, johon tein uutena kokeiluna pisara-kaula-aukon. Leikkasin raglansauman yläreunaan sopivan kolon, ompelin raglansauman alaosan, kanttasin kolon ja sitten kaula-aukon. Jätin kaula-aukon kanttauksessa molempiin reunoihin "hännän". Päälle tuleva neppari on toisen hännän päällä ja alemman tein siten, että laitoin ensin nepparin pisara-aukon reunaan ja sitten ompelin käsin hännän sen alle, jolloin neppari jää sinne väliin eikä tule ihoa vasten.




Housut ovat oma sovellus vanhasta sivusaumattomasta kaavasta. Ne on tehty sillä ajatuksella, että käyvät molempien bodyjen kanssa: resorit käännettynä vastannevat kokoa 62 ja resorit suorana kokoa 68.

Ja kankaat: Soulbird Ikasyriltä, valkopinkkikuviollinen Kangashamstereiden kautta, pinkki joustocollege tuli kimppatilauksessa jostakin ja pinkki interlock Pehemiältä. Interlock näyttää olevan erinomainen kanttausmateriaali Janomen kantinkääntäjälle, alkaa meikäläisenkin bodyjen kanttaukset päällepäin olla silmää miellyttäviä. Mutta ei sitten ruveta tutkimaan sieltä kääntöpuolelta joka kohtaa :D.

Näiden vaatteiden saajan äiti on ompelun ja vaatesuunnittelun ammattilainen, mutta onneksi niin läheinen, että kehtaan viedä omia harrastelijaompeluksiani ihanalle pikkuneidille.

4 kommenttia:

  1. Ihania vaatteita! Olen itsekkin nyt karkkilakossa, tiukkaa tekee ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ensimmäinen kuukausi karkkilakossa on hankalin, siitä kun selviää ohi, niin menee pitkään ihan itsestään. Voi olla, että minä taas joskus sen tempun teen, mutta nyt nautin jonkin aikaa täysin rinnoin kirpeistä hedelmäkarkeista ja suklaasta :).

      Poista
  2. Sitähän minäkin...karkki lisää luovuutta, intoa, iloisuutta jne. ;) on kyllä makeita vaatteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta. Minipätkis molempiin poskiin ja endorfiinit on katossa :D. Mutta en suosittele pätkisten lisäksi samana päivänä kolmea mustaherukkasuklaafondantia ja läjää keksejä. Yäh, tekee mieli jo aloittaa uus karkkilakko...

      Poista