sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Hypoteettista ajattelua

"Jos reppii, niin mennee pilaksi"
"Jos kova vauhti, niin tulee pipi."
(Tytär 1v10kk eli aika monta vuotta sitten)

"Jos hätäilee, niin joutuu ratkomaan."
(Äiti 35v, aika monta kertaa viimeisen vuoden aikana)

Mutta jos jaksaa miettiä ja harjoitella, niin alkaa vähitellen onnistua. Ja kun onnistuu, tulee hyvä mieli. Ja joka tapauksessa on koko ajan hyvä mieli, jos saa keskittyä lempipuuhaansa. Ja oikeastaan ei ole koskaan tylsää, koska aina voi suunnitella seuraavia ompeluksia, jos ei voi tehdä muuta.

Summa summarum: jos harrastaa ompelua, elämä on mukavaa :).

Poika sai vähän uusia kamppeita. Housuista olikin pulaa, paidat olivat enemmän mieliteko-ompelua.


Paita on tehty Raide-kaavalla ja housut muokattu Ultimate Casual housuista kokoon 92 (Ottobresta molemmat). Pärinä-Jersey Pehemiältä, resorit Hannan kankaasta ja musta velour vaihtarina.
Tein samaa kaavaa muokkaamalla olkanepillisen version. Tämä kangas joustaa huonosti, joten nepit on hyvä olla. Sukellusvenetrikoo on Vauvauvasta.
Housuja olen tosiaan ommellut nyt sarjana, kaikki samalla Ultimate Casual -kaavalla erinäköisinä versioina. Hyvä peruskaava! Vihreä velour ja sininen joustofroteet ovat Metsolasta. Raitaresori ja verkkariversioiden sivuraidan joustofrotee Pehemiältä. Tuo sivuraita syntyi taas vahinkoinnovaationa, kun kangaspala eri riittänytkään leveyssuunnassa :). Sinisten housujen kettu on silityskuva, joka on muuten pysynyt paikallaan jo monta pesua.




Ja isi saa pojan kanssa samistella pärinäpaidassa. Nämä pärinäkaverit kyllä viihtyvät hyvin keskenään autotallissa ja äiti ehtii sillä aikaa vähän ommella <3.


Ja lämpimästi tervetuloa uudet lukijat!

2 kommenttia:

  1. Hienoja vaatteita! Tosi tyylikäs tuo pojan asu, oranssi tekee hyvä säväyksen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oranssi oli ainoa, jonka saatoin resorilaatikosta kelpuuttaa :). Kankaan sävyt ovat itsekseen aika harmaat, joten se kaipaa vähän piristystä.

      Poista