keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Täydellinen kaava

Se syntyi näin:

Otin vanhan, kaikille fb:n ompeluryhmien jäsenille tutun "tissiksen" kaavan sekä suosikkipaitakaavani eli Joka tyypin kaavakirjan raglanpaidan. Asettelin ne kaavapaperin alle ja piirsin yläosan sopivasti muokaten kokemuksen perusteella omien mittojen mukaiseksi.

Sitten ompelin ensimmäisen testimekon Ottobrelta ostetusta viskoositrikoosta. Hihan tein myös em. kaavojen yhdistelmällä.

Ja siitä tuli ihana. Harmaasävyinen pienikuvioinen trikoo on vaikea saada näkymään kuvissa järkevän näköisenä, mutta se on luonnossa kivan näköinen. Kimallustakin siinä on :). Vyönä samasta kankaasta tehty letitetty nyöri. Helman sivuihin tein framilonilla rypytykset.



Seuraavaksi tein samaa kaavasysteemiä muokaten peruspaidan Ikasyrin Soulbirdistä ja Hannan kankaan mustasta trikoosta. Kanttaukset tein Pehemiän luomuinterlockilla ja hihoissa ja helmassa on Ompelutalosta ostettua joustopitsiä. Olkapäillä on pieni framilonrypytys. Ei hassumpi, tytär haluaa kuulemma samanlaisen jostakin eri kankaasta. 

Täydellinen kaava tarkoittaa tässä siis juuri oikean kokoista ja muotoista yläosaa. Alaosa ja hihat on helppo muokata aina tarkoituksen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti