lauantai 14. syyskuuta 2013

Työn vaihdantaa

Tehtiinpä naapurin rouvan kanssa vaihtokaupat. Hän virkkasi minulle vessan maton, jota en saanut millään tehtyä (aloitin ja purin jo pariin kertaan). Minä sitten ompelin heidän tytöilleen mekot.
























Katsoimme yhdessä mallit pääpiirteittäin ja he valitsivat itse kankaat. Mekot on tehty vanhan Ottobren perusmekon kaavoja (koot 110 ja 134) soveltaen. Pinkkiin joustocollegemekkoon tein Pentagram -hupparin mallilla taskun eteen. Waterlily-mekossa on valekietaisuosa ja framilonrypytys sen alaosassa ympäriinsä.

Ihan hauska projekti, joskin oli haasteellista yrittää tehdä oikeankokoiset pelkällä senttikoolla ja silmämääräisellä arviolla. Pinkki mekko oli ilmeisesti juuri sopiva, Waterlilyssä taas reilummin kasvunvaraa. Mutta kyllä nämä onneksi kelpasivat vastaanottajille :).

4 kommenttia:

  1. Erittäin hyvä vaihtokauppaidea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli se. Mutta en nyt ihan joka käänteessä ala tämmöiseen, kun aina siitä pieni ressi tulee :).

      Poista
  2. Hienot mekot! Missä lehdessä nuo alkuperäiset kaavat ovat olleet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näytti olevan 6/2007, malli nro 16. Se on oikeasti vuoritettu liivimekko, mutta ohjeissa on maininta, että vuorin kaavaa voi käyttää perusmekon kaavana. Itse tykkään suurentaa kaula-aukkoa ja muutenkin muokkailen sitä aina suuntaan ja toiseen.

      Poista