torstai 19. joulukuuta 2013

Sinisten hetkien aika

Lempivärini vuosien takaa on palannut rooliinsa. Minulla ei ole aavistustakaan, että kuuluuko sininen tällä hetkellä valmisvaatteiden valikoimaan, kun en ole viime aikoina juuri vaatekaupoissa käynyt. Mutta minun silmäni lepää siinä. Nyt on sinisten hetkien aika, aina kun luontoäiti antaa myöten. Olkoon siis myös sinisten mekkojen aika.


Hexagon-puuvillaneulos ja Joka tyypin kaavakirjan raglan reilusti muokattuna. Aamuhämärässä otettu kuva ennen töihin lähtöä. Oikea sävy on enemmän taivaansininen ja näkyy paremmin alla olevassa kuvassa.

 
Kaulus etsi pitkään muotoaan ja kannatti sitä etsiäkin.
Taustalla näkyy kuopuksen huoneen uusi tehosteseinä. Ja väri on vissiin aika yllättävä...

*****

Tytärkin saa osuutensa sinisestä, petroolin sävynä. Hänkin tykkää, valitsi juuri tämän värin neljästä kaapissa olevasta (kröhöm, ei kai joku vain ole hamstrannut).


Kaavana vanhan Ottobren Tilda (6/2007), joka on kiva perustunikakaava. Sopii parhaiten näihin kuminauha- ja resorihelmaisiin, kun on väljän mallinen. Koko on n.140-146 (hihoissa reilusti varaa), ja kaava on pituudesta jatkettu 134. Kuvan taustana kuopuksen huoneen valkoinen seinä ja lattialla koristeena suojapahvi ja maaliläikät :D.


Tytär tykkää äitinsä tavoin näistä velour- ja neulosvaatteista, ne ovat niin "ihanan tuntuisia". Tämä kuulemma on hänen jouluaattomekkonsa. Ja siihen jouluaattonhan onkin enää 5 yötä!


5 kommenttia:

  1. Miten tuossa tunikassa ommeltu tuo helma,aivan ihana tuo aikuisen tunika!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Helma on edestä lyhyempi kuin takaa eli se on etupuolelta loivasti kaareva ylöspäin ja takaa loivasti kaareva alaspäin. Sitten normaali käänne ja kuminauha sisällä.

      Poista
    2. Ja lisäys vielä, että tunika on kohtuullisen kapealinjainen helmasta ja siksi se pussittaa aika hillitysti :).

      Poista
  2. Pakko sanoa tähänkin, näen tuossa viimeisessä kuvassa itseni!:D tuon ikäisenä.. Inania on mekot, taitava siskoni!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiiätkö, näistä kuvista katoin ihan samaa, että kyllä on sun näköinen :). Kiitos!

      Poista