torstai 28. elokuuta 2014

Äitiyspakkauksen täytettä

Meidän vauvat eivät tykkää syntyä kovin aikaisin, mikä nyt on hyväkin asia monessa mielessä, vaikka loppuaika onkin vähän tukalaa. Edellisen loppuraskauden istuin nojatuolissa neulomassa ja vauvalla olikin sitten aika ihanat villavaatteet. Tämän loppuraskauden puuhastelun kaikki lukijat jo tietävätkin. Yhtenä tavoitteena on ollut käyttää kaapista kaikenlaisia kangaspaloja pois, että saisin kankaat vähemmäksi (että voisi taas joskus ostaa lisääkin ;)).


Nämä velourvaatteet syntyivät neppilistabodyn innostamana, metsävelouria oli juuri sopiva pikkupala jäljellä tähän kokeiluun. Tein bodyyn kokeiluna kiinteät tumput, kun en osannut päättää, että minkä väriset resorit siihen sopisivat. Valkoiset velour-puolipotkarit tein sitä varten, että on jotkut kätevät housut, jotka sopivat mahdollisimman monen bodyn kanssa yhteen.

Isompi osa kirpparilta löytyneestä metsävelourista meni tähän haalariin. Nyt kyllä olen jo unohtanut, että millä kaavalla tämän tein :O.

Aaltojoustofrotee on lojunut kaapissa toimettomana jo liian kauan, joten se oli otollinen kohde kaavakokeilulle. Ottobren Villikko-kaavaa on kehuttu ompeluryhmissä tosi paljon, joten testasin sen. Alkuperäisessä on nepparit vain haaraosassa, mutta minusta ylös asti avattava on kätevämpi, joten muokkasin sen verran. Hyvältä kyllä kaava vaikuttaa.

Ja saman Villikon yläosaa hyödyntäen käytin aaltojoustofroteen loppupalan tähän pieneen huppariin. Hupun tein jostain toisesta kaavasta muokkaamalla, toki olisi fiksua piirtää valmiiksi sopiva huppu tällekin kaavalle.

Jossain vaiheessa otin kuvan kaikista vauvalle ommelluista vaatteista, mitä siihen mennessä oli valmiina. Onhan noita kertynyt, meinasi olohuoneen matolta tila loppua. Ja uusiakin on jo näiden jälkeen valmistunut. Kyllä tämä taitaa kohta vetää vertoja äitiyspakkaukselle ;). Peitto ja huppupyyhekin löytyy ja lisäksi olen saumuroinut muutaman uuden harson ja joustofroteepyyhkeen, joita ei viitsi alkaa kuvaamaan. Toppapukua ja makuupussia en sentään tee, kun ne löytyvät ennestään.


6 kommenttia:

  1. Ihana on vauvan aloittaa elämänsä noissa vaatteissa ♡

    VastaaPoista
  2. Uskomatonta! On siinä tovi vietetty kankaiden parissa :) aika huikea paketti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tämä kun ei vaadi fyysisiä ponnistuksia :). Jotakin sitä pitää ihmisen tehdä, että järjissään pysyy ja aina parempi, jos se tekeminen on vielä hauskaa ja hyödyllistä.

      Poista
  3. Ihanan värikäs kokoelma. Aika helposti hakkaa kelan paketin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä minäkin mieluummin nämä tuonne lipastoon viikkaan kuin ne virallisen äitiyspakkauksen vaatteet. Niin hyvä etuus kuin äitiyspakkaus sinällään onkin!

      Poista