maanantai 11. elokuuta 2014

Perusvaatteita perheelle

Vaikka en tilauksesta vaatteita teekään, niin omalta perheeltä niitä tilauksia kyllä tulee tasaiseen tahtiin. Mielelläni teen silloin, kun jaksan. Ja kivasti tulee vaihtelua, kun saa ommella naisten vaatteita, miesten vaatteita (lähinnä T-paitoja ja korjausompelua), koululaistytön vaatteita, pikkupojan vaatteita ja vauvan vaatteita.

Tytär sai uuden mekon koulun alkamisen kunniaksi. Kangas tuli vaihtareilta ja päätin sen huristella heti perusmekoksi, kun vielä kesää näytti riittävän. Kaavana sama, jota olen ennenkin perusmekoissa käyttänyt, sama kokokin edelleen, leikkelen vain silmämääräisesti sopivaan kokoon ja malliin.


Kepparitunikan tein jo keväällä, mutta se jäi silloin kuvaamatta ja julkaisematta. Nämä kuvat on otettu synttäreillä, joten kuvakulmat ovat vähän erikoisia. Tässä käytin jotakin Ottobren peruspaitakaavaa, pidensin reilusti, laitoin tytön toiveesta pitkän resorin helmaan, suurensin kaulaa-aukkoa ja tein perhoshihat tai sinne päin Tehtaamo-blogin ohjetta mukaillen. Hihansuissa on joustopitsi, joka jämäköittää niitä jonkin verran. Ja kaula-aukon kantin alla kulkee myös samainen pitsi ilmettä tuomassa.


Miehelle olen ommellut jo useita T-paitoja ja joka kerta on jäänyt vaivaamaan, että pitäisi tehdä oma kaava, että saisi istuvampia. Nyt sitten sen vaivan näin, että muokkasin ja piirtelin kaavat uusiksi. Aika hyvä jo on, kainalokohtaa toki voi aina viilata.


Ja pikkumies sai taas läjän peruspaitoja, kun on kasvanut jo aika monesta entisestä ulos. Edelleenkin hän on liikuttavan ilahtunut uusista paidoista, erityisesti kun niissä on suosikkijuttuja, kuten liikennemerkkejä, lentokoneita ja muita koneita. Liikennemerkkipaidan kaavana Little Lamb pidennettynä, muissa Beagle Boy paitaversiona, Ottobren malleja molemmat.

 


Junakangaspala on odottanut kaapissa jo tovin ja päätin sen käyttää kerralla loppuun, ettei jää pientä palaa taas kerran laatikon pohjalle odottelemaan. Kahta kokonaista paitaa kankaasta ei tullut, mutta etuosan sain vielä toiseen.

 
 

 

2 kommenttia:

  1. Ihania nuo pikkupojan paitakuosit. Mistä tuollaisia saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota junatrikoota näytti olevan edelleen esim. Kangas-Mallan nettikaupassa, mutta muut taitavat olla jo sen verran vanhoja kuoseja, etten tiedä, saako niitä enää kaupoista. Liikennemerkit ja junat olen itsekin vaihtanut vaihtareilla. Junatrikoosta olen kuullut kehuja, että pysyisi pitkään hyvänä, saa nähdä nyt, kun pääsee kunnolla käyttöön.

      Poista