sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kangasterapiaa

Mihinhän minä tässä joutuisin ilman ompeluharrastusta? Lähikaupassa vielä jaksaa käydä ja välillä jossain kylässä, jos se ei vaadi isompia ponnisteluita, mutta siinäpä se aktiviteettivarasto sitten on. Pää pysyy koossa ja mieli virkeänä, kun saa lennättää mielikuvitustaan kankaiden kanssa ja ainakin välillä silmä ja sielu lepää, kun lopputuloksia katselee.

Sain kangasvaihtareilta käsiini raportin korkeudelta (60cm) ja 120cm leveydeltä tätä Selian kaunista trikoota. Ajatuksena oli vain tehdä tytölle joku paita, mutta kankaasta olikin yllättävän moneksi.


Olen piirtänyt tytön valmispaidasta jo jokin aika sitten kaavan, joka sopi tämän kankaan kuvioon erinomaisesti. Kaulukseen ja hihansuihin käytin Ompelutalosta löytynyttä uudenlaista joustavaa kanttausnauhaa, joka vaikuttaa aika kivalta, mutta ohuen kankaan kanssa näköjään rypyttyy helposti.


Kankaanpalasta löytyi toinenkin lokki, jonka sain napattua pojan paitaan. Paidan kaavana Beagle Boy muokattuna. Tytär halusi omaan paitaansa sinisen värin taustaksi, mutta näihin pienempiin valkoinen tuntui raikkaammalta.


Ja vielä jäi jäljelle pala kaunista maisemaa ja sen tallensin tähän suloiseen, pieneen bodyyn. Idean kietaisubodyn virkaa toimittavaan neppilistabodyyn sain Saumanvara-ryhmästä, idean jakaja kertoi taas bonganneensa sen ruotsalaisista ompelublogeista. Näin se tieto kulkee. Itse piirsin kaavat Ottobren Happy Squirrelin pohjalta.


Harkitsin tässä näiden vaatteiden jemmaamista johonkin odottamaan pienimmän käyttäjän saapumista ja kasvamista sopivan kokoiseksi, että saisimme otettua sisaruskuvia. Mutta tytär kyllä aikoi heti laittaa paitansa kouluun päälle, joten saa nähdä :).

5 kommenttia:

  1. Mä jäin ihan tuijottamaan tuota bodya. Niin kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen tässä miettinyt, että miten sitä raskii pitää :).

      Poista
  2. Aivan ihana tuo body! Ja malli on kyllä nerokas. Ottobre on itselle vähän uudempi tuttavuus, joten kertoisitko mistä lehdestä löytyy malli, josta bodyn muokkasit. Meidän tyttö inhoaa pään yli vedettäviä malleja, joten tuo voisi olla toimiva vaihtoehto kietaisubodylle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Happy Squirrel löytyy Ottobresta 1/2012. Se on oikeasti valekietaisubody ja on mallina jo itsessään tosi kiva ja kätevä. Mutta jos on tosi tarkka tuosta pään yli vetämisestä, niin sitten tämä nappilistamalli voisi olla kätevä :). Periaatteessahan tuon voi muokata mistä tahansa bodysta, mutta tuollaisesta valmiiksi kietaisumallisesta saa suoraan sitä kaula-aukon mittaa avuksi.

      Poista
    2. Kiitoksia kovasti :D Taisi tuossa 1/2012 numerossa olla muitakin aika kivoja vauvanvaatteita, joten ei muuta ku sitä metsästämään paikallisesta kirjastosta.

      Poista