lauantai 16. elokuuta 2014

Pikkuriikkisiä pukimia

Olen tässä pikkuhiljaa laitellut vauvan kamppeita kuntoon ja samalla tehnyt vertailua vanhojen ostovaatteiden ja uusien ommeltujen välillä. Havaitsin siinä, että nuo Ottobren kaavalla ja minun reilulla pituusmitallani tehdyt vaatteet ovat vähintään kokoa tai kahta isompia, kuin olen olettanut. Niinpä meillä ei ollut oikeasti yhtään ihan pientä itse ommeltua vaatetta. Nopeasti sitä unohtaa, kuinka pieniä ne vauvat ovat syntyessään.


Piti sitten etsiä 50-senttisen bodyn kaava ja päädyin käyttämään vanhan SK:n äitiyspakkauksen kirjekuorikaula-aukkoista kaavaa, jota vähän muokkasin. Velourhousut pienensin Ottobren Tiikeri-kaavasta, jossa pienin koko oli 62cm. Ja nyt ollaan jo varmaan aika lähellä sellaisia vaatteita, jota voi käyttää heti alusta asti. Bodyn malliin en ole ihan tyytyväinen, hartiat ovat minusta leveät. Muuten kyllä tykkään siitä hirveästi. Vaatteiden alla on velour-peitto, jonka vauvalle ompelin. Toinen puoli on valkoista velouria ja kanttaukset on tehty valkoisella interlockilla. Aika ihanan pehmeä peitosta tuli <3.

Tämä norsubody näyttäisi sopivan hyvin yhteen aiemmin ommeltujen pallohaalareiden kanssa.  


En tiedä, onko muilla ompeluharrastajilla tällaisia tapoja, mutta minulla ompelukset voivat syntyä vaikka sillä perusteella, että kaikki puolat ovat varattuja ja ompelen sitten sen väristä, että saan jonkun puolan muuhun käyttöön. Nyt piti oranssi lanka saada pois puolalta, joten etsin kaapista oranssille kantille sopivaa paria. Parhaimmalta vaikutti mustavalkoinen Hilcon raitatrikoo, jota voi käyttää tiheäraitaisuutensa vuoksi lähinnä näihin pieniin vaatteisiin (muuten vilisee silmissä). Kaavana Ottobren 6/2007 kietaisubody, johon laitoin sisälle solmimisnauhat ja päällikerrokseen nepparit. Koko 56cm, joka taas vaikutti aika reilulta, vaikka tein ilman saumanvaroja.


Raitabody sopiikin sitten näiden valkoisten housujen kaveriksi aika kivasti. Sitten ompelin myös harmaat housut, kun sattui harmaa joustocollege lojumaan ompeluhuoneessa näkösällä.


Ja näinkin spontaanilla toiminnalla sain ensimmäistä kertaa aikaan tällaisen mix&match -setin. Toteutuipa sitten yksi oma tavoite näissä ompeluhommissa, vaikkakin puoliksi vahingossa.






2 kommenttia:

  1. Ooi, ompa ihana setti! Käytännöllinen ratkaisu kun matchaa yhteen :) ei mun silmään näytä leveiltä tuon bodyn hartiat, varmaan siksi sinusta näyttää kun oot käyttänyt raglan hihaa enemmän? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos, minustakin nuo on ihania :). Toki raglanit on kapeamman oloisia, mutta ehkä se leveysvaikutelma tulee siitä, että nuo kauluksen kanttaukset vähän jäykistää noita olkapäitä? Ja ei se tosiaan noissa kuvissa näytä mitenkään pahalta, näppituntuma vaan oli semmoinen.

      Poista