torstai 11. huhtikuuta 2013

Haalareita ja mekkoja

Koska talossa asustaa pieni poika ja isompi tyttö, täällä tehtaillaan pieniä haalareita ja isoja mekkoja. Tosin tyttö on jo pitempään pyytänyt saada itselleen sellaista naruolkainhaalaria, joita oli ainakin viime kesänä kaupoissa. Se on vielä suunnittelun alla, joten sellainen esitellään joskus myöhemmin.

Tein ensimmäisen hihattoman haalarin kankaasta, josta en erityisemmin pidä. Siksi, ettei harmita, jos menee pieleen. Kaavan otin vanhasta Ottobre-lehdestä ja muokkasin sen tuntemattomaksi.


Onnistui muuten suhteellisen hyvin nuo raitojen kohdistukset näin aloittelijalta :). Haalari oli käytössä hyvä, joten tein sitten toisenkin. Leikkasin kankaat lankasuorien mukaan ja nuo apinat ovat miten ovat. En tiedä, olisiko haitannut, vaikka olisi leikannut enemmän kuvion mukaan, kun velourista on kuitenkin kyse. Molempien haalareiden kankaat ovat Kestovaippakaupasta.


Onneksi tyttö tykkää mekoista, mekkojen suunnittelu ja ompelu on niin mukavaa! Tämä sienitalomekko on tytön tilauksesta tehty. Ompelin itselleni pari tunikaa OE-ryhmän "tissis"-kaavalla ja tytär halusi myös mekon, jossa etukappaleet menevät ristiin. Muokkasin kaavan aiemman leijonamekon kaavasta. Kangas Mussukoilta.


PaaPiin Bambikangasta tuli meille Kangashamstereiden kautta. Aivan ihanan raikas kangas, sitä piti sitten tilata vielä vähän lisää Pehemiältä, että saa muutakin tehdä siitä. Tämän mekon kaavana on Ottobren Jungle Stripes, laskokset jätin pois.


Äitini oli ostanut Metsolasta pätkän Peikkometsää ja luvannut tehdä siitä siskoni tytölle paidan. Koska mummu ei ollut ehtinyt paitaa tehdä, tarjouduin tekemään sen hänen puolestaan. Kangasta oli turhan naftisti kunnon pituiseen paitaan, joten pitkällisen pohdinnan jälkeen se päätyi mekoksi. Yläosan kaava sovellettu Ottobren Hoopsista, alaosa oma sovellus. Leggingsit muokattu Ottobren Ropina-kaavasta.


Mekkokankaita on ompeluhuoneen kangaskasoissa vielä aikamoisia määriä. Aika monta suunnitelmaakin on jo valmiina, kunhan ehtisi niitä toteuttaa. Mutta eiköhän tänne kevään ja kesän aikana vielä muutama mekko ilmesty :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti