maanantai 29. huhtikuuta 2013

Polle vapputunnelmissa :)

Ylihuomenna on vappu ja huomenna koulussa vappunaamiaiset. Tytär on heppafani, joten naamiaispukutoiveen arvaaminen ei ennustajan kykyjä vaatinut.

Kyllähän sitä vähän aikaa piti tuumata, että miten hevospuku tehdään. Vaikka avaruusgeometria oli koulussa heikko kohtani, niin jotenkin onnistuin hahmottamaan mielessäni, että miten hevosen päästä saa hevosen pään näköisen. Vai mitä olette mieltä tästä?


Hevonen on valkoinen ihan siksi, kun sattui olemaan valkoista fleeceä kangasvarastoissa. Harjan ja hännän langat haettiin kirpparilta (euron tuubihuivi, jonka purin puoleksi). Haalarin kaava muokattu ja suurennettu Ottobren Jumpsuitin 4/2012 kaavasta (128cm -> 140cm). Hevosen pää ihan itse keksitty patenttiratkaisu. Tässä näkyy paremmin, miten tuo pää asettuu:


 Pää on siis tehty siten, että leikkasin hupun kaavan takareunasta n. 4cm kauttaaltaan pois. Sitten leikkasin näppituntumalla hevosen pään mallin siten, että sovitin alareunan hupun yläreunaan. Takaa niskasta turvan kautta hupun sisälle kulkee n. 8cm leveä kaitale, joka on ommeltu hupun sisällä hupun yläosan ja pään alaosan saumaan kiinni nurjalta. Takaosaan jäi sopiva kääntö- ja täyttöaukko, jota en ommellut edes kiinni, koska kaitale oli niin pitkä, että pysyy siellä sisällä ompelemattakin. Alla vielä kuva hupun sisältä. Takana keskellä näkyy harjan kiinniompelun (käsin) sauma.


Polle hieman uuvahti kuvauksissa ja kuvankäsittelijäkin hieman uuvahti loppuvaiheessa, minkä kunniaksi viimeinen kuva :). Mikäli joku kaipaa selkeämpiä ohjeita tuon hevosen pään tekemiseen, niin voi kysellä lisää! 


7 kommenttia:

  1. Vautsi, johan on polle! Ei syntyisi tuota päätä minulta vaikka miten pähkäilisin :D

    VastaaPoista
  2. On hieno! Kyllä sun käsien kautta valmistuu mitä vaan :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista. Tämä onkin aika jännittävää, kun ei itsekään tiedä, että mitä kaikkea tässä omin pikku kätösin vielä synnyttää :D.

    VastaaPoista
  4. Sinä kyllä toteutat tyttäresi villeimmätkin toiveet :D Ihan mahtavaa, tää on kyllä upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, taidan muuten olla kyllä aika tylsä äiti toiveiden toteuttamisessa (jos tyttö tahtoo leluja, niin sanon, että voi ens jouluna toivoa joulupukilta ;)). Mutta tosiaan tässä suhteessa kyllä toteutan toiveita aika mielelläni :).

      Poista
  5. Vau! Tosi hieno, siis miten sä oot ton pään tehny ? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yritin tuossa tekstissä jo selittää, miten tein sen pään eli huppu on tehty kolmesta osasta ja se keskiosa jatkuu hevosen pään yli sinne kaulaan asti. Pään sivuosat ovat siis hupun yläreunassa ja siinä keskellä kulkee sellainen kaitale, mikä yleensä keppareihinkin tehdään. En tiiä, miten tuota kuvais tarkemmin, jos osaat tehdä tarkentavia kysymyksiä, niin voin yrittää vastata :).

      Poista