maanantai 8. huhtikuuta 2013

Tervehdys arkistosta, osa 1

Jotta tämä blogi pääsisi vauhtiin, esittelen tässä vaiheessa hiukan "vanhempaa tuotantoa" eli ompeluksia viimeisen vuoden ajalta.

Aluksi tein mahdollisimman nopeita ja yksinkertaisia vaatteita, kuten velourhousuja ja paitoja pelkillä resoreilla. Sitten innostuin ompelemaan vauvalle unipussin kokeillakseni, että rauhoittuvatko unet sen avulla yhtään. Ei se tainnut niihin uniin vaikuttaa, mutta on ollut erittäin toimiva ja hyvä unipussi ja on käytössä edelleen. Kohta loppuu pussissa pituus ja mietinkin parhaillaan, että pitäisikö vielä ommella uusi vai joko kohta siirrytään peittojen käyttöön.


Unipussi oli aluksi kesällä vähän liian paksu, mutta syksyn ja talven aikana "lämpökerroin" on ollut aika optimaalinen. Päällikankaana on fleece ja vuorina luomujoustofrotee. Yhdistelmä on loistava siinäkin mielessä, että jos vaippa on sattunut yöllä falskaamaan, niin unipussi on pitänyt aina sängyn kuivana. Kaavan pohjana oli SK:n vanhan lehden alhaalta auki oleva hihallinen unipussi. Kuvan ottamisen jälkeen tein pussiin vielä aukot turvaistuimen vöiden alaosalle. Ja tämä on muuten ollut iltaisin ajettavilla matkoilla aivan erinomainen ratkaisu.


Tässä pari alkuvaiheen "perussettiä". Paidoissa kaavapohjana SK:n äitiyspakkausmalliston (vuodelta 1993) paita/body ja housut tehty leggingsien kaavasta sivusaumattomina. Nalleapplikaatio Ottobren mallista hiukan muokattu. Velourhousuja on tullut ommeltua seitsemät eri kokoa ja ne ovat olleet suosikkihousuja hyvän istuvuuden ja pitkän käyttöiän vuoksi. Alla vielä käyttäjän päällä yhdet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti