tiistai 30. huhtikuuta 2013

Kankaankadotustalkoot

FB:n paikallisessa ryhmässä järjestettiin kankaankadotustalkoot, joiden yksinkertainen tavoite oli, että huhtikuun lopussa tulee osallistujilla olla vähemmän kangasta kuin huhtikuun alussa. Ilman muuta minä siihen ilmoittauduin varmana siitä, että tämähän on ihan helppo homma.

Vaan kuinkas kävikään? En ollut ottanut huomioon muutamaa tosiseikkaa, joiden yhdistelmä meinasi ensin kääntää asian toisinpäin eli kankaanhankintatalkoiksi. Nimittäin:

a) ensimmäinen viikko meni kokonaan reissussa pohjoisessa,
b) toinen viikko meni juhlia järjestäessä ja juhliessa (sentään ompelin pari yöpaitaa),
c) huhtikuun puoliväliin mennessä olin ostanut 10 metriä kangasta ja käyttänyt 0,7m ja
d) minulla on suurimman osan ajasta 1-vuotias seuralainen, joka on erittäin aikaansaava ja seurankipeä sekä erittäin kiinnostunut kaikenlaisista koneista, nupeista, namikoista ja terävistä esineistä.

Aika paha tilanne siis. Mutta kovapäinen ei anna periksi, vaan ottaa kaikki keinot käyttöön, kuten antaa juniorin rauhassa pistää kämppää ylösalaisin ompelun aikana ja käyttää ensimmäisen kuopuksen syntymän jälkeisen vapaapäivänsä kokonaan ompeluun (tämän ymmärtänee vain toinen ompeluhullu...)

Tämän ponnistelun jälkeen huhtikuun viimeisen päivän tilanne on seuraava:
- Ostettuja kankaita: 14,2 metriä (ai miten niin mopo meinaa karata käsistä?)
- Myytyjä kankaita: 2,5 metriä
- Ommeltuja kankaita: 14,3 metriä
--> Olen miinuksella ruhtinaalliset 2,6 metriä (Jippii, jippii!!)

Ja sitten se kiinnostavin osuus eli kankaankadotustalkoiden tulokset (osa on jo julkaistu ja osasta tarkemmin myöhemmin): 14 paitaa, 3 bodya, 2 yöpaitaa, aikuisen tunika, haalari, puolipotkarit, naamiaispuku, unipussi ja miehelle moottoriurheiluun tarkoitettujen polvitukien "alussukat" (kiireellisenä tilauksena :)).

Alanurkan yöpukuja lukuunottamatta nämä on siis tehty kahden viikon aikana. Kun eilen sain tuon Pollen valmiiksi, päätin pistää ompelukoneet tauolle ja ryhtyä siivoamaan. No, onhan täällä nyt aika paljon siistimpää, mutta hermo meni niin kireälle, että huomenna ei auta kuin ryhtyä jotain lohtumekkoa tekemään, ettei perheen tarvitse kärsiä enempää ;-).

Hauskaa vappua kaikille!

4 kommenttia:

  1. Vau, oletpas ollut aikaan saapa. Ihania vaatteita ihanista kankaista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä minä olen tyytyväinen itsekin ja nyt on hauskaa, kun on saanut esim. nuo paidat alta pois ja voi keskittyä semmoisiin mielenkiintoisempiin projekteihin :).

      Poista
  2. Melkoinen tehdas, onko niskat jumissa? ;) Minulla tulee tuon kollaasin katselusta jo :D Ihania on vaatteet.

    VastaaPoista
  3. Ei oikeastaan pahasti edes ole nyt ollut niskat jumissa. Toisinaan tietenkin onkin, mutta yritän ommellessa kiinnittää huomiota ryhtiin. Ja sitten, kun monesti ompelen sillä "surauta sauma - juokse pikkukaverin perässä - surauta toinen sauma" -menetelmällä, niin ehkä ne siksi ei mee jumiin? :D

    VastaaPoista