torstai 2. toukokuuta 2013

Lohtumekko

Kuten jo totesin, otti se kevätsiivous (tai sen yrittäminen) niin koville, että oli pakko ryhtyä ompelemaan jotain ihanaa vastapainoksi. Pahimpaan hätään leikkasin kolme mekkoa ja neljä pipoa, mutta en sentään ehtinyt vielä ommella eilen kuin yhden mekon ja yhden pipon (kun piti vielä sitä siivoustakin jatkaa).

Päätin vihdoin uskaltaa ottaa suosikkikankaani käyttöön. Löysin kankaan kangashamstereista ja olen pitkään miettinyt, että millaisen mekon siitä tekisin. Ja hartaasti mietitty on kai puoliksi tehty: ainakin tämä onnistui melko hyvin ensimmäiseksi lajissaan.


Tarkoituksena oli yhdistää singoalla-tyyppinen yläosa kapeampaan helmaosaan. Kaavoina käytin OE-ryhmän tissiksen kaavasta piirrettyä helmaosaa ja OB:n Jungle Stripes -mekon yläosan kaavaa. Tosin muokkasin jälkimmäistä vähän joka suuntaan.

Ja kyllä se kuulkaa vain on niin, että ompelu on mitä mainiointa mielialalääkettä!

2 kommenttia:

  1. Tämä kangas sopii tähän kaavaan upeasti. Kylläpä olet onnistunut tekemään hyvin istuvan mekon. Jään seurailemaan blogiasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa! Istuvuuden osalta minulla on omissa mekoissa käytössä framilon-sovitus-korjaus -metodi :D. Toimii!

      Poista