tiistai 21. toukokuuta 2013

Oli kesä, oli mopo...

Täällä pohjoisessa ollaan vähän outoja. Ensin odotetaan kesää oikeastaan tammikuusta asti ja sitten ollaan tosi yllättyneitä, kun se toukokuun loppupuolella tulee ;). No, puolustukseksemme sanottakoon, että viime viikon alkupuolella tarvittiin vielä kalsareita, pipoa ja hanskoja. Perjantaina olikin yhtäkkiä hellesää.

Tuli siis kiire ryhtyä tekemään pienelle mopopojalle kesävaatteita. Pari lyhythihaista olin onneksi ommellut jo huhtikuussa. Nämä vilahtivat kankaankadotustalkoiden kuvissa ja tässä tarkemmin:
Kaava: Little Lamb (OB)
Kangas: kangasvaihtareilta


Kaava: oma sovellus
Kangas: Metsolasta



Shortseja täytyy jo taaperoikäisellä juoksijalla olla. Olin pyöritellyt jo jonkin aikaa ajatusta shortsilappuhaalareista ja toteutin sen nyt ihan itse kaavoittamalla ja suunnittelemalla. Hyvin taas onnistui, kun hartaasti ensin mietti :).


Kaava siis oma.
Joustofrotee paikallisen ompeluryhmän kautta ostettu. Raitaresori Pehemiältä.




Nämä napit oli pakko saada tähän, kun värit sopivat niin hyvin. Mutta eihän laiska nyt halua lapsen housuihin nappeja, kun nepparit ovat paljon kätevämmät. Napit ovat siis vain koriste.

Hyvin joustavat ja pysyvät nämä housut pienen mopomiehen päällä kovemmassakin vauhdissa. Henkselit on ommeltu takaa ristiin, jotta eivät valu olalta. Uusin sana on juurikin poopo, joka lausutaan aina, kun kuuluu pienikin mopoon viittaava pärinä jostain suunnasta :).




Toiset shortsit tein ihan perusmallisiksi. Kivan merihenkiset tuli, nämä raitaresorit ovat aivan ihania! Ja ompelevalta työkaverilta sain erittäin järkevän neuvon resorin renkaaksi ompeluun: suoralla ompeleella vain kiinni ja saumanvarat taitetaan sivuille. Saa raidat kohdistettua ihan eri tavalla kuin saumurilla ommellessa! Ja muutenkin tulee siistimmän näköinen.


Kaava: oma
Kankaat: joustofrotee Metsolasta, raitaresori Pehemiältä



Loppukevennyksenä kerrottakoon, että oli tarkoitus kuvata pilvibody ja siniset shortsit pojan päällä, mutta shortsit eivät ehtineet (onneksi!) päälle ennen kuin poika otti ja väänsi sellaiset tuotokset, että body meni huuhtelun kautta pyykkikoneeseen :D.


4 kommenttia:

  1. Ihania vaatteita ja onpas onnistunut kaavoitus nuo lappushortsit. Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllähän niistä hyvät tuli, joskin seuraaviin tulee muutamia muokkauksia :). Täydellistä on vaikea tehdä...

      Poista
  2. Inanat lappusortsit <3 Tulee mieleen vaahteramäen Eemeli, vai oliko hän innoittajanakin? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä tässä oli Eemeli-fiilis taustalla :). Itse asiassa aloin jo miettiä, että tekisinkö kaavan semmoiseen mössykkä-hattuunkin :D.

      Poista