torstai 23. toukokuuta 2013

Mielensämuuttajan valenappilista (sisältää ohjeen)

Se on varmasti monelle tuttu tunne. Ompelet kivasta kankaasta peruspaidan ja toteat, että tulipa tylsän näköinen. Olisi pitänyt tehdä siihen sitä ja tätä, sitten olisi parempi.

Tämä yksilö kuuluu sarjaan "olisi pitänyt tehdä valenappilista". Ja arvatkaa, viitsiikö purkaa kelvollisesti onnistunutta kanttausta kaula-aukosta? Ei, en minä ainakaan. Joten piti keksiä mielensämuuttajan tapa tehdä valenappilista. Ja onpa muuten helppoa, kun hartaasti hautoo paitaa keskeneräisten pinossa ja mietiskelee, että miten se tehdään. Tämänkin on varmasti moni muukin keksinyt, mutta koska itse en googlettamalla löytänyt yhtään jälkeenpäin tehtyä valenappilistaa, niin ajattelin sitten kirjoitella tämän ohjeen tänne.


Varsinainen nappilistan teko-ohje löytyy Tosimummon blogista. Erinomainen ohje, minäkin ymmärsin heti. Tämä valenappilista on tehty resorin sijaan trikoosta, jotta siitä ei tulisi liian paksu. Leikataan taitokset huomioon ottaen sopivan leveä ja pitkä suorakulmio siten, että se yltää resorikantin yli taitettuna kantin nurjan puolen alareunaan asti. Silitetään tukikangas koko palan nurjalle puolelle. Silitetään taitokset ja ommellaan, kuten Tosimummon blogissa, ensin alareuna kiinni ja sitten tikataan päältä reunojen läheltä.

Yläreunassa voi tikata ihan päähän asti. Sitten taitetaan yläosa tiiviisti nurjalle. 


Tässä kuvassa on nuppineula, mutta ommellessa sitä ei kyllä tarvinnut. Tikataan resorikanttauksen tikkausta mukaillen. Itse en huolitellut yläreunaa sen kummemmin, kun siinä on tukikangas ja kaksoistikkaus.



Sitten tietysti ommellaan napit. Nuo tikkaukset näkyvät valitettavan huonosti tässä mustalla, mutta aika siistin näköinen tästä tuli. Itsestäni tuntuu, että periaatteessa ei olisi sen kummempaa, vaikka tekisi kaikki valenappilistat näin. Oikeastaan tämä on jopa "aidomman" näköinen, kun resori ei ole yhtenäinen :).
 

Ja onhan se paita ihan erinäköinen, kun on jotain yksityiskohtaakin siinä. Tyttö ihastui tähän pikkuveljen valenappilistaan niin, että seuraavana pitää ommella "ihan samanlainen" hänen sirkusmekkoonsa.


Täällä on ihana kesä, vaikkei tällä hetkellä mitään shortsikelejä pitele. Omenapuissa on hirmuisesti nuppuja <3.

1 kommentti:

  1. Kiitti ohjeesta, varmaan tulee käytettyä. Juuri eilen pohdin miten näitä tehdään (ei edes mielensämuuttujan) ja kyllä taisin mennä peppu edellä puuhun... Mutta oppia ikä kaikki :)

    VastaaPoista