sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kesähuppareita 2-vuotiaalle

Talvella ei huppareita tarvittu eikä käytetty, kun huput eivät ole ulkovaatteiden alla kovin käytännöllisiä. Loppukeväästä sitten havahduinkin siihen tosiasiaan, että talvella käytettyjen neuletakkien lisäksi pojalla ei ole yhtäkään hupparitakkia, joita voisi pitää lämpimän sään takkina.

Tein alkuun näitä kaksi, yksi on vielä suunnitteilla.


Oranssiraitaisesta collegesta sain tällaisen vision. Tein tätä aika hartaasti, kun mietin pitkään kiinnityssysteemiä ja hupun muotoa ja muita yksityiskohtia. Lopputulos oli juuri sellainen, kuin alunperin ajattelin, joten olen oikein tyytyväinen!




Huppari on toteutettu alavaroilla, jotka jatkuvat etukappaleen yläosassa ja takakappaleen puolellakin. Hupun saa näin siististi ja takki on sisäpuoleltakin katsomista kestävä. Ja selätinpä napinläpivälttelymoodini, kun visioon kuuluivat oikeat napit.


Hurmurikissahupparin yritin tehdä yhtenä iltana pikasurautuksena. No, senhän arvaa, miten siinä käy. Ompelin etukappaleet väärin päin ja ihmettelin hihoja ommellessa, että miksi en ole leikannut etukappalemerkkejä hiha-aukkoihin. Asia selvisi, kun merkit löytyivät kaula-aukosta :P. Ei auttanut, kuin purkaa koko homma ja aloittaa alusta. Ei sitten ihan niin pikasurautus tullut, mutta hyvä tuli, kun maltoin tehdä rauhassa loppuun toisena päivänä.



Kaavanpohjana molemmissa Beagle Boy (Ottobre 4/2013), jota muuntelin makuni mukaan.


8 kommenttia:

  1. Molemmat hupparit aivan ihania! Kiva tuo kahden napin kiinnitys. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se minustakin tuossa on parasta, vaikka välillä meinasin harhautua muuttamaan visiota :).

      Poista
  2. Ihana nimenomaan tuo oranssi huppari kahdella napilla!

    VastaaPoista
  3. Mielettömän kivoja molemmat. Ja pikasurautukset ovat pahoja, ne tuppaavat olemaan enemmänkin Iisakin kirkkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kohtalokkain ajatus ompelun alussa on "minä vaan äkkiä tämän tästä surautan". Joskus harvoin se tosin onnistuu, mutta hölmöimmät virheet tehdään just silloin :P.

      Poista
  4. Aivan ihana tuo oranssi, kaunis malli! Voisit opettaa minulle tätä värien käyttöä ;) ja tuo suloinen kuva, niinkuin sinä pienenä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3. Mä taas just yritän opetella värien hallintaa, että pysyis kohtuudessa :P. Piti muuten katsoa kuvaa uudestaan ja onhan siinä tosiaan mun leveä hymy, vaikken aiemmin ajatellutkaan :).

      Poista