keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Mekko ja huppari

Seuraavastakin uudella kaavalla tehdystä mekosta tuli sitten tunika. Meinasin tehdä maksimekon, mutta juhlamekkoprosessin yhteydessä totesin, että ei taida olla mun juttu ainakaan tässä olomuodossa. Tunikat ovat juuri nyt kaikista parhaimpia pitovaatteita ja toisaalta ehkä imetysaikanakin kätevämpiä kuin mekot.


Tämän hupparin olen tehnyt jo aiemmin, mutta se on jäänyt tallentamatta blogiin. Kun kerran kuvia sattui olemaan, niin laitetaan talteen tänne omaan arkistoon. Maha mahtuu vielä hetken hupparin sisään, vaikka se on normimitoilla tehty. Tosin saattaa tietenkin venyä muodottomaksi, mutta eiköhän kuivausrumpu viimeistään palauta neuloksen kuosiinsa.



Huppari on tehty omalla kaavalla, sain omasta paitakaavasta piirrettyä oikein virallisen hupparikaavan juurikin tätä hupparia varten ja näyttää toimivan. Ainut harmillinen juttu oli, että unohdin ommella valmiiksi vuoritetut taskut kiinni ennen vetoketjureunan kanttausta enkä viitsinyt niitä jälkeenpäin lisätä, kun satuin taskut löytämään. Nyt on sitten pärjättävä ilman taskuja. Muuten kyllä tosi hyvä käyttövaate. Kanttaukseen testasin tässä joustocollegea, jota myös nuo resorit ovat. Toimii neuloksen kanssa ja tuossa hupparin reunassa hyvin, mutta on sen verran jämy kanttaus, että trikoovaatteeseen en ehkä laittaisi. Joustocollegehousujen taskunsuissa sen sijaan tosi hyvä kanttausmateriaali, parit housut olen jo tehnyt pojalle siten ja pysyy taskunsuut hyvin kuosissaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti