maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kaukalopussi DIY

Toisella lapsella oli käytössä Eisbärchenin kaukalopussi ja vaikka hän syntyi talvella, tuntui pussi vähän turhan paksulta. Toinen huono puoli oli se, että nostin usein vauvan kaukalosta vaunuihin jatkamaan unia, kun tultiin kotiin ja jos vauvan nosti pusseineen päivineen, joutui avaamaan pohjalta tarrat, jotka pitivät isoa ääntä --> vauva havahtui helposti.
Näiden epäkohtien vuoksi halusin kokeilla kaukalopussin suunnittelua ja tekemistä itse. Tein koko homman alusta kaavojen piirtämistä myöten ja aika paljon sain miettiä ompelujärjestyksiä ja muuta käytännön toteutusta. Materiaaleina käytin puuvillaneulosta ja ohuehkoa tikkikangasta, jonka kangasosio on joustocollegen tyyppistä pehmeää kangasta (löytynyt EK:n palalaarista, siksi ei tarkempaa tuotetietoa).
Viisipistevyöt oli keskeinen haaste. Ne vaativat ihan erilaisen ratkaisun kuin kolmipistevyöt, jos haluaa saada pussin helposti pois kaukalosta (irrottamatta koko vöitä).



Mittasin vöiden paikat ja kaukalon pohjamitat tarkkaan ja tein pussin kolmesta kappaleesta siten, että pohjan reunoissa on nepparilliset listat ja aukot, joiden kautta vyöt asettuvat sopiviin kohtiin. Alla listat näkyvät siten, että toinen on kiinni ja toinen auki.


Huppuosasta ei tullut kovin suuri, mutta meidän kaukalossamme se ei voi sitä ollakaan, kun yläosa on niin kapea. Hupun yläreunassa on pyöreän kuminauhan ja pikalukon avulla toteutettu kiristys. Kuminauhakujan tein erillisestä, tukikankaalla vuoratusta neuloskaitaleesta.

Mustaharmaavalkoinen väritys mustassa kaukalossa on ehkä vähän tylsä, mutta jospa siellä sisällä majailisi ainakin ajoittain värikkäämpi tyyppi :).

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. <3 <3 Jaa, en minä nyt tiedä. Vaikka alkaa tuntua, että tämä fyysinen kärsimys vissiin jalostaa mun luonnetta pikkuhiljaa, kun mä saan tehtyä nämä kankeammatkin projektit loppuun. Ja kun ei muuta jaksa, niin onpahan aikaa mietiskellä, että miten päin minkäkin sauman ompelee.

      Poista
  2. Vaikuttaa tosi hyvältä! Jos tarvetta ilmenee, otan mielellään testikäyttöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, pistetään taas kiertoon sitten, kun meillä ei enää tarvita :).

      Poista