perjantai 6. kesäkuuta 2014

Uusi mekkokaava

Minulla on ollut jo pitkän aikaa suunnitteilla piirtää itselleni uusi mekkokaava, jonka esikuvana on Ranskasta vuosia sitten ostettu pitsitunika. Tunikan/mekon juju on muotoonommeltu yläkappale raglanmallisiin hihansuihin yhdistettynä. Kun paikallisessa ompeluryhmässä innostuttiin raglanpaidasta muokatuista naruolkainmekoista, sain minäkin vihdoin inspiraation toteuttaa tämän suunnitelman.


Ja kylläpä kannatti ryhtyä toimeen. Piirsin jopa kaavat kokonaan, ettei tarvitse muistella, että miten muokkasi mitäkin kohtaa jostain apukaavasta. Tästä tuli tunika ihan siksi, että kangasta ei ollut enempää. Seuraavaksi teen pitemmän mekon. Ja kunhan tuo pallomaha tuosta joskus lähtee, niin kokeilen erilaisia helmavariaatioita :).


Tässä kuvassa näkyy mekon varsinainen idea. Tykkään tästä kaula-aukon muotoilusta todella paljon. Eteen tein pienen framilonrypytyksen, mutta muuten malli on varsin yksinkertainen. Kaula-aukon muotokaitale on tehty kaksinkertaisena pussiin ompelemalla (takana käsin ommeltu sauma) ja tikattu kiinni etu- ja takakappaleeseen. Varsin yksinkertainen siis toteuttaa, kunhan saa ne itselleen sopivat kaavat tehtyä. Ja suureksi ihmetyksekseni minä onnistuin tällä kertaa tuossa yläosassa heti.

2 kommenttia:

  1. Mä jo kertaalleen kommentoin, mutta oli vissiin sensuroitavaa tekstiä ku ei tullu tänne. Eli tarkoitus oli kehua. Onnistunut mekko! On erittäin edukseen sun ryhdikkyydelle. Sopii hyvin! Luulen, että mulle sopisi myös tämä malli, vink vink :) hih! Onnea onnistumisesta ja kelpaa olla tyytyväinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! Vois tosiaan sopia sullekin. Tuu joskus tänne kankaan ja lasten kanssa ja vahdi samalla meidän vauhtiveikkoa, niin saatan yhden tekaista ;).

      Poista